Gotowanie to moja pasja i sposób na życie. Karmię innych tak jak sama chciałabym być karmiona: jedzenie ma być przyjemnością i mieć dobroczynny wpływ na nasz organizm. Wciąż się uczę i poszukuję, by inspirować innych, dzielić się wiedzą i 16 letnią praktyką.

Wszystko co gotuję i proponuję w Zupitto zakręcam w eco słoiki. To niezliczona ilość zup, dań, przekąsek, ciast, deserów, kiszonek. To kraina zaskakujących smaków, pięknych kolorów, ciekawych konsystencji i struktur. W mojej kuchni przyświeca mi cel: karmić zdrowo, odżywczo, w sposób zbilansowany, zrównoważony i odpowiedni do pory roku oraz aury za oknem. Opieram się głównie na roślinach, bulwach, ko-rzeniach, natkach, strączkach, orzechach, pestkach, nasionach i kaszach, dobrych olejach. Karmiąc, pragnę Was otwierać na dobre nawyki żywieniowe, zapraszając tym samym do wspólnej podróży po smak i zdrowie. Jedzenie to nasze paliwo więc dbajmy o jego jakość.

Agnieszka Majksner